Европа е там, където трябва да бъде. Бързо се окопити

...
 
Европа е там, където трябва да бъде. Бързо се окопити
Коментари Харесай

Новаков категоричен: Колебливата позиция ни прави губещи

 

" Европа е там, където би трябвало да бъде. Бързо се окопити в обстановката с съветската експанзия. България, за жалост, търси своето място. Малко притеснително би се оказало, в случай че е правилно, че страната ни изнася оръжие за Украйна, а го крие и се срами. “ Това съобщи пред кореспондент на евродепутатът от – /ЕНП.

България би трябвало посредством гласоподаване в Народното събрание да реши коя страна в спора Русия-Украйна заема, разясни той.

„ Отдавна не изнасяме мотокари и кисели краставици за Съветския съюз. Спряха ни и газта. Какво чакаме да се случи? Колебливата позиция, която имаме, ни прави губещи. Не можем повече да се снишаваме. Не споделям, че би трябвало да сме ястреби, само че ние сме създали своя избор “, сподели още евродепутатът.

Относно писмото на Зеленски до Народно събрание, той изрази вяра, че българският министър председател не е увещавал украинския президент да се откаже от това, от което в действителност Украйна има потребност, с цел да не падне държавното управление на България, тъй като, по думите му, такива неща се схващат.

Относно „ Зелената договорка “ Новаков подсети, че доста се е чуло по тематиката. На въпрос дали има опасност за обединението, евродепутатът показа чувството си, че президентът има подготвеност да показа длъжностен кабинет. “Щом президентът се готви за това нещо, значи има действителна заплаха да се случи “, добави.

„ За реномето на България се работи доста. Доста бе свършено за това България да се приема като пълноправен и благонадежден сътрудник в Европейски Съюз и НАТО и ми се желае да не ги загубим тази позиция за няколко месеца “, приключи българският евродепутат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР